OM OSS

En dröm har blivit verklighet.

Drömmen handlar om att fler ska kunna leva ett gott liv. Drömmen handlar om den goda bostaden och det goda arbetslivet. Drömmen handlar om hållbara och skonsamma stambyten. Den drömmen har blivit verklighet, jag kallar den SPIKE-metoden. En vinna-vinna-lösning för alla inblandade parter. För beställare, entreprenörer, leverantörer och boende. Och för miljön.

Drömmen började ta allt fastare form när jag 2006 blev engagerad i VIAB, Våtrumsinnovationer i Norden AB. De hade sedan 2000 tagit fram ett koncept för kostnadseffektiva stambyten. Jag har alltid brunnit för ordning och reda och för att hitta bra rutiner och utveckla effektiva lösningar. Hos VIAB var det är lätt att göra rätt och det var en glädje att få växa med företaget.

Hos VIAB blev min roll att utbilda hantverkare inom metoden och kvalitetssäkra ute i projekten. Under den här perioden kunde jag se hur mycket effektivare stambyten kunde genomföras och jag byggde upp värdefulla praktiska och teoretiska erfarenheter.

2010 gick jag över till NCC Addera, där jag var med och etablerade deras arbete med metoden och certifierade hantverkare för ett flertal projekt.

2014 satsade även Dahl på metoden, inom ramen för Prefab. Där kom min spetskompetens väl till pass, som ansvarig för produktutveckling.

Projekt genom åren har bland annat varit hos Wallenstam, Akelius, Hyresbostäder i Norrköping och Bostads AB Mimer.

Sedan 2016 har jag fortsatt att leda projekt som konsult, bland annat för NCC. Efter att ha utökat min portfölj med en certifiering inom Lean Produktion, var det dags ta steget att samla all min kunskap och erfarenhet under samma tak – SPIKE-metoden. Den metoden är nu verklighet.

Byggbranschen i Sverige står inför en gigantisk utmaning. Inom de närmaste åren kommer 800 000 lägenheter behöva renoveras och en stor del av dessa kommer behöva stambytas. Min vision är att SPIKE-metoden ska leda utvecklingen inom stambyten. SPIKE-metoden är en lösning som spar tid och pengar och hushållar med både mänskliga och miljömässiga resurser. Byggkommunikation vill samarbeta, inspirera och utvecklas tillsammans med den svenska byggbranschen.

Vill du veta mer?

Hör av dig till undertecknad.


Med vänlig hälsning

MILJÖARBETE

Vi arbetar med att standardisera vår avfallsplanen - att minska det sista steget i avfallstrappan, Naturskyddsföreningen informerar.

VÅRA SAMARBETEN

SPIKE-metoden kräver hög kvalitet och stort engagemang. Därför väljer vi samarbetspartners noga.

KOMMUNIKATION

Byggkommunikation belyser vikten av kommunikation i projekt. Läs om vad HomeRun erbjuder.

Rickard Otternäs,

VD, grundare och projektledare på Byggkommunikation.

rickard@byggkommunikation.se

VI KAN HJÄLPA DIG!

Kontakta oss för frågor kring stambyten. Vi vet att SPIKE-metoden kan hjälpa dig till lönsammare och mer hållbara stambyten. Hör av dig så berättar vi mer.

SPIKE-metoden, en standard för hållbara stambyten.

Byggkommunikation erbjuder bland annat SPIKE-metoden, en standard för hållbara stambyten. Den innebär stora fördelar för alla inblandade parter. Liksom för  miljön. Exempel på fördelar med SPIKE-metoden är fast pris, fast tid med ett mer skonsamt kvarboende.

Nästa träff 27/3, 2020

Nyheter

Framtidens stambyte - Ett dialog- och kunskapsforum för ökad kommunikation och mer värde.

Kontakt

Adress: Klockarvägen 4, 141 61 Huddinge

E-post: rickard@byggkommunikation.se

Telefon: 070-402 05 75

Copyright 2019 @ All Rights Reserved